Luftridåer

I många lokaler som gallerior, kontor och logistikhallar öppnas entréer och portar med en hög frekvens. Detta skapar energiförluster under årstider när kall luft utifrån tränger undan varm luft inne i lokalen. Dessutom blir det svårt att hålla temperaturen inne i lokalen på rätt nivå vilket också bidrar en ökad energiåtgång.

För att skapa en god miljö och minska energiförluster kan en luftridå med fördel användas. En luftridå skapar en barriär och hindrar att uteluften kommer in i byggnaden och kan användas både för att behålla värmen i lokalen och för att skydda luftkonditionerade rum.

Epecons luftridåer separerar effektivt inne- och uteluften och ger låga energiförluster. De har en modern design och är konstruerade i material som ger låg produktvikt och en låg ljudnivå. Dessutom finns det flera anpassade varianter att välja mellan beroende på typ av lokal och användnings- område.

Vår nyutvecklade luftridå Elis AX är speciellt framtagen för det nordiska klimatet. Luftridån som passar i många olika typer av lokaler är robust, har höga effekter och med EC fläktar som standard blir energiförbrukningen låg.