Val av färger och kulörer

Våra produkter lackeras som regel med pulverlackering och vi utgår då från färgsystemet RAL. Vi har ett stort urval att välja på när det kommer till kulörer av annan RAL. Kontakta oss gärna med erat önskemål om kulör så hjälper vi er vidare. Men för att få en uppfattning om vilket färgval du önskar rekommenderar vi er att besöka till exempel www.ralfarger.se

Utöver själva färgkoden påverkar också kulörens glanstal produktens utseende. I denna skala utgörs 1 av helmatt medan 100 är helblank. En lackering med ett lågt glanstal absorberar ljus vilket gör att ytan uppfattas som mörkare. En lackering med ett högt glanstal och andra sidan innebär att ytan istället uppfattas som ljusare då den reflekterar det omgivande ljuset mycket mer.

För att se exakt hur de olika kulörerna ser ut bör man se på tryckta färgprover. En skärm kan inte återge RAL-färgen exakt eftersom de visar kulörer med hjälp av ljus och inte fysisk färg. Resultatet påverkas också av din skärms inställningar. När den exakta färgtonen på radiatorn är viktig så rekommenderar vi er att beställa ett varuprov med radiatorn lackerad i önskad kulör. Synintrycket påverkas också av ljusinsläppet i rummet och färgtonen m.m. i den omgivande miljön.

Välj kulörer ur följande RAL-serier:
RAL Classic
RAL Design
Metallic
Klarlack (utan pigment)